Milyen gyakran ajánlott kozmetikushoz menni?

Az életkor és a bőrtípusod meghatározó lehet abban a kérdésben, hogy milyen gyakran érdemes felkeresni a kozmetikust.

kozmetika arckezeles 02A kozmetikus szolgáltatása sokak szemében úri huncutságnak tűnik, mások szerint kötelező. Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran érdemes felkeresni a kozmetikust, nincs egyértelmű válasz.
Maga a szakember valószínűleg azt mondaná, hogy havonta érdemes járni, azonban erre nem mindenkinek és nem minden életkorban van szüksége.
Azt, hogy milyen időközönként látogasd meg a kozmetikust, az életkorod és a bőröd állapota határozza meg.
30 felett fontos lenne
Ha valaki fiatal, és nincs különösebb gondja a bőrével, akkor bőven elég, ha háromhavonta részt vesz egy alaposabb bőrtisztításon. Más kérdés, ha valakit zsíros bőrrel vert meg a természet, akkor nincs mit tenni, havonta fel kell keresi a szakembert, hogy megszabadítsa a bőrt a felesleges faggyútól. Inkább ez ajánlott, mint az alkoholos és savas termékek használata, melyek csontig kiszárítják a bőrt, és még inkább fokozzák a faggyútermelést.
30 felett viszont az ember már szembesül az első ráncokkal, csökken a kollagénszint, könnyen vízhiányos lehet a bőr.

Ezek némelyike otthon is orvosolható, azonban a profi gépekkel sokkal hatékonyabb eredmény lehet elérni, mélyre juttathatóak a hatóanyagok.
 Kéthavonta ajánlatos felkeresni a szépségszalont, hogy a bőr megkapja a szükséges tápanyagokat és extra kényeztetést. A rendszeres kozmetikuslátogatás nemcsak a pillanatnyi állapoton javít, de hosszú távon is kifizetődő, jó állapotban tartja a bőrt.
40 felett remek eredményt lehet elérni a professzionális hámlasztással, de nem mindenkinek ajánlott, és nem akármikor. A gépi kezeléseket ekkor lehet igazán értékelni.
 Persze nem mindegy a szakember személye és tudása, de nem érdemes spórolni, és bedőlni a remek ajánlatoknak és kuponoknak - nem biztos, hogy a legjobbat kapod, nevetséges például bőrcsiszolást kínálni akciósan nyáron, amikor nem érheti erős fény az arcot a kezelés után.
Amit nem vált ki
A kozmetikai kezelés remek lehetőség arra, hogy formában tartsd a bőrödet, de nem pótolja az otthoni tisztítást és ápolást a megfelelő termékekkel. Ezzel többet tehetsz a bőrödért, mint akárhány kezeléssel. Ahogyan egynapi diéta a héten nem segít az alakon, úgy csupán a kozmetikus sem tarthatja karban.