Rossz szokások, melyek kártékonyan hatnak az arcbőrre

Azzal tisztában vagyunk, hogy az egészséges táplálkozás, a sok folyadék, a dohányzás mellőzése és a megfelelő fényvédelem hozzájárul ahhoz, hogy sokáig szépek maradhassunk. Vannak azonban olyan hétköznapi szokásaink, melyek lassan tönkreteszik a bőrünket.

Hunyorgás

hunyorgasAkár a napfény miatt, akár azért, mert nem megfelelő a szemüvegünk vagy a kontaktlencsénk, ha hunyorgunk, erőltetjük a szemünket, akkor gyorsabban alakulnak ki szarkalábak a szemünk körül. Évente érdemes ellenőriztetni, hogy megfelelő-e a szemüvegünk, és a napszemüveget se csak nyáron vegyük elő!

 

Túl sok klór

klorHa valaki szívesen úszik, akkor a víz fertőtlenítésére használt klór még alapos öblítés után is a bőrön maradhat és károsíthatja azt, sőt kölcsönhatásba is léphet egyes bőrápoló szerekkel, helyi alkalmazású gyógyszerekkel vagy arctisztítókkal is. Igyekezzünk minél alaposabban megtisztítani a bőrünket a klórtól, használjunk bőségesen tusfürdőt vagy szappant!

Állandó telefonálás

telefonHa valakinek sok pattanása, mitesszere van az állán vagy az arcán, az könnyen lehet a rengeteg telefonálástól. A telefonokon rengeteg kórokozó telepedhet meg, melyek a bőrre kerülve könnyen gyulladásokat okozhatnak az arra hajlamosaknál. Rendszeresen töröljük át a telefonunkat fertőtlenítő kendővel!

 

Koszos szemüvegek

szemuvegA legtöbben csak a szemüveg, napszemüveg lencséjét tisztítjuk meg, pedig a szárakon, illetve az orrunkkal illeszkedő részen is megtelepedhetnek a kórokozók, az elhalt hámsejtek, az izzadtság. Ez könnyen irritációt okozhat az érzékenyebb bőrűeknél, de pattanások is megjelenhetnek azon a területen, ahol a szemüveg a bőrünkhöz ér.

Szennyes párnahuzat

agynemu2A párnahuzatunkon nemcsak az izzadtság, az elhalt hámsejtek, hajszálak, krém- és hajformázó-maradványok gyűlhetnek össze, hanem például pollenek is. Egy idő után ez a sok szennyeződés gyulladásokat, irritációt okozhat az arcbőrön - ráadásul meglehetősen hosszú időt töltünk a párnára hajtott fejjel! Ideális esetben legalább kéthetente cseréljük az ágyneműt, de ha nagyon érzékeny a bőrünk vagy éppen allergiásak vagyunk, akkor gyakrabban is érdemes.

 

Gyakori arcradírozás

peelingfaceHa túl sokat radírozzuk az arcunkat, azzal egyrészt felsérthetjük a hámréteget, másrészt nemcsak a szennyeződéseket távolítjuk el, hanem a bőr védelméért és hidratáltságáért felelős természetes olajokat is. Ez pedig száríthatja, károsíthatja a bőrt, így pedig az öregedési folyamatok is felgyorsulhatnak.

Forrás: hazipatika.com