Arcmasszázs: több mint pihenés


face massageA masszázs, különösen az arcmasszázs a legkedveltebb kezelések egyike, azonban  a kellemes érzésnél  sokkal többről van szó.
Amennyiben professzionális technikával végzik, akkor hat az öregedési folyamatokra, a bőrön keresztüli tápanyag felszívódására és nem utolsó sorban intenzíven befolyásolja az idegrendszer működését. A pozitív energiákat közvetítő emberi kéz által történő érintés  csodákra képes, elég ha csak arra gondolunk, hogy hogyan reagálnak a babák a mamájuk simogatására. Az arcon nagyon sok idegvégződés található, ezért nagyon érzékenyen reagál az érintésre és ezt a képességet kiválóan lehet hasznosítani az örömérzés kiváltására, illetve az élettani hatások fokozására.

Legyen jobb a hangulatod!

A szorongás és a feszültségcsökkentés mellett bizonyítottan jótékony hatást gyakorol a ráncosodás folyamatára.  Az izomlazító hatása miatt  a mimikai izmok - melyek nagy gyakorisággal vannak használva – ellazulnak, a bőr kisimul, illetve a tápanyagok feltöltik a kialakult árkokat.  A napi stressz miatt a feszültség megjelenik az arc  izomzatának működésében és jól látható jeleket hagy. Ilyenek például a homlok közepén kialakuló redők, illetve a száj körüli mimikai izmok árulkodhatnak még. A vérkeringés fokozódásával az arcbőr egészséges színt kap, a sejtek tápanyag-felvétele felgyorsul  és a bőr textúrája javul.