Szebb vagy mint gondolnád!

Mi Nők a  szépséget és az arra való hajlamot részben a természettől kapjuk - mely törődést, ápolást és fejlesztést igényel - amit néha rejtegetünk, néha túlhasználunk, visszaélünk vele vagy nem élünk vele. Építhetünk és tönkretehetünk általa, éppen ezért súlya és felelőssége van.

Szebb vagy mint gondolnádJó,jó, de mi az, hogy szépség -  Ki tekinthető szépnek?
Igen, a szépség relatív, mindenki mást tekint annak, más elképzelései vannak róla attól függően, hogy milyen értékrendszerek hatottak rá, de általánosságban elmondható, hogy amíg a férfiak megítélésénél nem játszik elsődleges szerepet addig a nőknél kifejezetten fontos, sőt, elvárt szempont. Így tehát elég fontos kérdés minden nő számára, hogy tisztázza magában a szépség fogalmát, számára mit is jelent és hogyan tudja megvalósítani.

A mai nyugati társadalmakban az emberek, főleg a nők mértékegységekbe tuszkolják magukat, ezen belül próbálják meghatározni önmagukat. Az életkornak, kilóknak, magasságnak a szépség tekintetében óriási szerepe lett, mindenki fiatal, karcsú és szép szeretne lenni, amit aztán a reklámipar ki is használ rendesen. Ez már aligha a szépségről szól, sokkal inkább az eladhatóságról. Elveszik az önmagunk felfedezésének öröme és helyette a verejtékszagú megfelelni vágyás sürgető késztetése lép.

Akkor hát álljunk el a trendektől? Nem, csak éppen ne magunk ellen használjuk, hanem magunkért. Vegyük el, belőle azt és annyit, ami többé tesz, és úgy, hogy az szerethető legyen. Élvezzük, hogy Nők vagyunk. Találjuk meg a világból mindazon eszközöket, lehetőségeket, amik  illenek hozzánk és megadják a nőiesség érzésének örömét. Hassunk és játszunk vele! Igen, játszunk vele, tegyük vele szebbé és jobbá az életünket és mások életét. És igen, használjuk bölcsen és nemesen, nem kell, hogy kín legyen a trendek által diktált elérhetetlen nívók miatt, azt lássuk meg, ami bennünk van, mert bennünk van, mindenkiben másképpen, de ott van…egyszerűen csak fel kell fedezni és élvezni ezt a felfedezést.

„Lehet, hogy a tüzet a férfiak találták fel, de arra nők jöttek rá, hogyan kell játszni vele"

 

 

Az alábbi kis videó azt mutatja meg, hogy milyen óriási különbség lehet a között, ahogy mi látjuk magunkat és ahogyan mások látnak minket.

Egy rendőrségi profilalkotó művész lerajzolt néhány Nőt az alapján, amilyennek a Hölgyek elmondták magukat, majd újra lerajzolta őket az alapján, ahogy a párjuk vagy egy másik ember látja őket.

Az eredmény önmagáért beszél..

{youtube}watch?v=litXW91UauE{/youtube}